DE ZONNIGE KETELMAKERIJ

Vlissingen

Aan deze historische kade van Het Dok, op loopafstand van het centrum van Vlissingen, zullen de komende jaren 60 woningen en 26 appartementen met ruime balkons aan het water worden gerealiseerd.

Het nieuwe woongebied van de Ketelmakerij komt te liggen naast de historische Machinefabriek, pal aan het water van Het Dok. Dat krijgt na een flinke opknapbeurt de functie van jacht- en binnenhaven. Aan de kade en het water kunt u straks heerlijk ontspannen, een terrasje pakken of jachten kijken die voor de deur aanleggen. Aan de andere zijde wandelt u zo naar de gezellige binnenstad van Vlissingen.

 

Watertaxi

Ter land, ter lucht en ter zee! Wilt u een keer over het water in plaats van over land? Dan loopt u naar het Dokje van Perry, daar ligt de watertaxi voor u klaar. Vooral met mooi weer kunnen we een tripje over het water zeker aanraden.

Winkelcentrum Vlissingen

Heeft u nieuwe kleren, boodschappen of cadeautjes nodig? Voor al deze spullen en meer kunt u naar het gezellige winkelcentrum van Vlissingen. U bent binnen 5 minuten fietsen vanaf de Ketelmakerij al bij de leukste winkels.

Historie

Het Scheldekwartier heeft een belangrijke plek in de harten van vele Vlissingers. Eeuwenlang diende dit terrein als scheepswerf en was hier werk in overvloed. Totdat de gemeente het terrein in 2003 aankocht, was de grond het particuliere eigendom van de Koninklijke Schelde Groep (KSG).

Strand

Vlissingen wordt niet voor niks een badplaats genoemd. Als de zon schijnt trekt iedereen naar het strand om met de voeten in het zand te genieten van de zon. Aan Boulevard Bankert kunt u heerlijk een hapje eten en een lekker drankje nuttigen.

Impressies